Qeuze77
Studiekeuzebegeleiding Noord-Limburg
 

Ervaringen

David


Mijn naam is David, ik ben momenteel 20 jaar oud en ik ben via via bij Jolande terecht gekomen. De eerste keer merkte ik al dat er een hele fijne sfeer hangt bij Jolande en dat je eigenlijk gelijk heel open kan zijn. Ik kwam binnen met het idee dat ik een MBO zou willen doen, terwijl ik al een MBO diploma op zak had. We zijn wel met dit idee begonnen, maar hoe verder we vorderde, hoe meer HBO bespreekbaar werd. En daar ben ik dan ook uiteindelijk terecht gekomen. De MBO opleiding die ik had afgerond was Sociaal Werk Niveau 4. De HBO opleiding waar ik naartoe ga is Human Resource Management (Bachelor). Kortom, ik heb super veel aan dit traject gehad en ik denk dat ik zeker kan zeggen dat dit mij heel erg vooruit geholpen heeft. Ook met hoe ik nu in het leven sta. Bedankt Jolande!Femke

Ik heb in 2020 de opleiding allround schoonheidsspecialist afgerond. Tijdens mijn opleiding kwam ik erachter dat dit niks voor mij was. Ik heb de opleiding uiteindelijk toch afgemaakt zodat ik een MBO 4 diploma heb en naar het HBO kan. Na de opleiding heb ik een tussenjaar genomen om zelf rustig op zoek te gaan naar een andere studie, al gauw werd dit een tweede tussenjaar en wist ik nog steeds niet wat ik wilde gaan doen. Ik kwam er zelf niet uit. Ik ben toen via via terechtgekomen bij Qeuze77. Ik kon meteen bij Jolande terecht. Na een intake heb ik een aantal testen gemaakt, waaronder een persoonlijkheidstest. Dit gaf mij veel inzicht in wie ik ben en welke richting bij mij past. Na veel gesprekken te hebben gevoerd werd mij snel duidelijk wat ik wilde gaan doen. Jolande heeft mij heel goed geholpen in het maken van een keuze. Ze neemt alle tijd om een passende opleiding te zoeken, en je word begeleid tot aan de laatste stap. Zonder dit traject had ik nooit de keuze voor deze opleiding gemaakt, omdat ik dacht dat, na mijn vorige opleiding, deze studierichting niet bij mij paste. Ik raad Qeuze77 iedereen aan, ik ben er heel tevreden over!


Floor 


Ik had een lange tijd geen idee welke richting of opleiding het best bij mij zou passen. Daarom ben ik afgelopen juli een traject gestart samen met Jolande om te kijken welke opleiding het beste bij mij zou passen.

Tijdens het traject van meerdere afspraken hebben we een persoonlijkheidstest gedaan en zijn we vanuit daar verder gaan kijken naar richtingen en vervolgens ook opleidingen.

Hier zijn uiteindelijk een aantal opleidingen uitgekomen, waar we ons steeds meer in zijn gaan verdiepen.

Ik heb na het traject een veel beter beeld van welke opleidingen ik leuk vind en of die goed bij mij passen. Ook was de samenwerking met Jolande heel fijn en vertrouwd. Bedankt Jolande!


Jules - HAVO


Ik ben via via bij Qeuze77 terecht gekomen. Na goede verhalen gehoord te hebben heb ik een eerste afspraak gemaakt. Hierin is goed uitgelegd wat de mogelijkheden waren en ben ik het traject de week erna gestart. Ik wist wel een beetje welke richting ik op zou willen gaan maar wist het niet zeker. We zijn helemaal vanaf 0 gestart en zijn uiteindelijk op een hele andere studie uitgekomen dan ik zelf had verwacht. Het was er prettig samenwerken en ben er blij dat ik het gedaan heb want zonder Qeuze77 had ik deze vervolgstudie nooit gekozen.


Bente - HBO


Afgelopen februari ben ik na veel wikken en wegen gestopt met mijn studie omdat ik het gevoel had dat deze niet helemaal bij mij paste en ik hier niet gelukkig van ging worden in de toekomst.

Toen ik begon te zoeken naar een nieuwe passende studie, wilde ik dit in eerste instantie zelf doen zonder hulp van andere. Maar al snel kwam ik erachter dat ik er op deze manier nooit uit zou gaan komen. Ik kon uren rond blijven scrollen op sites met opleidingen maar echt verder kwam ik niet. Via via ben ik toen in contact gekomen met Jolande. Na elk gesprek had ik het gevoel dat ik weer een stapje dichterbij een nieuwe passende studie was. Aangezien ik best wel onzeker was over het kiezen van de juiste studie, heeft de persoonlijke en betrokken begeleiding van Jolande mij heel erg geholpen.

Wanneer je vastloopt bij het zoeken naar de juiste studie, is het zeker aan te raden om naar Jolande te gaan.Hier wordt het traject echt aangepast aan jouw persoonlijkheid en wordt je begeleidt in het tempo wat jij prettig vindt en bij jou past.


Anne - MBO 4 naar HBO


Mijn naam is Anne Stoffels. Ik ben na de middelbare school begonnen met de opleiding Pedagogisch Medewerker op het mbo, maar als snel kwam ik erachter dat de opleiding niks voor mij was. 


Ik ben toen begonnen aan de opleiding Allround Schoonheidsspecialiste op het mbo. Deze opleiding vond ik in het begin heel leuk, vooral de diversiteit. In het 2e jaar kwam ik er achter dat de opleiding toch niks voor mij was. Dit kwam deels ook door mijn stage. Ik maakte de opleiding af, om toch een niveau 4 diploma te hebben. Ik wilde heel graag hbo gaan doen, maar ik had geen idee wat me leuk leek en wat bij mij zou passen. 


Toen ben ik via via bij Qeuze77 terecht gekomen en dit heeft mij heel erg goed geholpen. Door een grote test weet ik nu wat mijn kwaliteiten en eigenschappen zijn en de punten waar ik aan kan werken. We hebben veel opleidingen opgezocht en besproken en uiteindelijk is er een opleiding uit gekomen wat me heel erg leuk lijkt en wat bij mij pasFamke - 6 VWO


Mijn naam is Famke Timmermans en ik zit nu in 6 VWO, mijn laatste jaar op de middelbare school. Wat ik daarna wil gaan doen wist ik een lange tijd niet. 


Voordat ik met het proces met Jolande begon wist ik eigenlijk alleen wat ik niet leuk vond om te gaan doen. Ik was wel al aan het kijken bij studies en had hier ook open dagen van bezocht maar het was nog niet dat ik dacht, dit is het. 


Aan de hand van mijn proces met Jolande wilde ik er graag achter komen of ik in de goede richting zat te kijken en of dit nu ook echt bij mij paste of dat er nog totaal andere richtingen waren. 


Uiteindelijk is eruit gekomen dat de richting waarin ik al keek, de juist was en ik ben dan ook blij dat ik nu deze zekerheid heb. Ik vond het fijn om met Jolande dit proces aan te gaan en kijk er dan ook zeker positief op terug.


Wouter - 6 VWOMomenteel ben ik (hopelijk) bezig aan mijn laatste jaar op de middelbare school. Ik wist nooit raad met de vraag welke studie ik leuk vond. Met Jolande ben ik een proces aangegaan om te zien wie ik daadwerkelijk ben en welke studie er bij mij zou passen. Dit traject heb ik als heel fijn ervaren. 


Aan de hand van de persoonlijkheidstest ben ik samen met Jolande gaan kijken naar mijn persoonlijke kwaliteiten en welke studies hier op aansluiten. Van mijzelf weet ik dat ik heel erg twijfel over alles. Zo ook over mijn studiekeuze. 


Er kwamen een aantal studies uit waar ikzelf niet zo snel aan had gedacht. Na het filteren van de studies ben ik me gaan verdiepen in twee studies. Een aantal andere studies die me ook redelijk trokken heb ik toen geparkeerd. 


Na de open dagen van deze studies had ik het gevoel dat dit niet de ideale richting was. Voor Jolande was het geen probleem om een paar stappen terug te gaan om de geparkeerde studies nog eens onder de loep te nemen. Uiteindelijk is hier DE opleiding uitgekomen en heb ik veel zin om hier aan te beginnen. Zonder Jolande was me dit nooit gelukt.


 

Sterre - HBO


In December van 2019 heb ik de keuze gemaakt om te stoppen met mijn opleiding nadat ik van de Havo ben geslaagd. De studiekeuze die ik na 5 Havo had gemaakt was uiteindelijk niet de goede voor mij. 


Na het schooljaar heb ik vervolgens voor een aansluitend tussenjaar gekozen omdat ik nog geen idee had wat ik voor studie wilde doen. Door een bericht op Facebook ben ik bij Qeuze 77 terecht gekomen. Ik heb altijd heel snel geweten wanneer ik een studie niet leuk vond maar het vinden van een studie die ik wel leuk vond was voor mij heel moeilijk. Hierbij heeft Jolande mij ver geholpen.


Ik heb eindelijk de studie voor mij gevonden dankzij Jolande en ik raad aan iedereen die moeite heeft met de studiekeuze maken aan om bij Qeuze 77 te kijken voor hulp.Calijn - Profielkeuze THAVODe keuze maken voor een school profiel vind ik heel erg lastig. Wat moet ik kiezen als ik niet weet wat ik later wil doen?  Ook weet ik niet wat mij ligt en waar ik gelukkig van word. Daarom ben ik erg blij dat ik hulp heb gekregen van Jolande (Qeuze 77). Bij haar mocht ik een aantal testen doen, waarbij ze zei dat ik geen foute antwoorden kon geven. De testen leerden mij veel over mezelf. Waar ik gelukkig van wordt en waarvan ook niet. Ook gaf de studiemeter mij een heel goed idee van welke richting mij ligt. Met de toelichting van Jolande kon ik, omdat ik nu meer over mezelf weet, samen met mijn vader en moeder eindelijk een goede profielkeuze maken. Dat lucht op en hier ben ik super blij mee. Joey - MBO


In het begin van mijn examenjaar op het MBO ben ik begonnen met het zoeken naar een HBO vervolgopleiding. Ik heb naar veel verschillende opleidingen gekeken maar ik kon niet echt iets vinden wat mij echt heel leuk leek. 

Ik merkte dat ik begon te stressen omdat ik niks kon vinden. Na een tijdje ben ik door mijn moeder in contact gekomen met Jolande van Qeuze77. Zij heeft mij erg goed geholpen door op een uitgebreide manier te zoeken naar iets wat bij mij past. Stap voor stap vielen er steeds meer opleidingen af tot dat ik nog maar tussen 2 opleidingen twijfelde en daar uiteindelijk een keuze in heb kunnen maken. 

Als je zelf vast loopt bij het zoeken naar een studie is het zeker een aanrader om naar Jolande toe te gaan!Tess - 4 HAVO

Ik zit nu in havo4 en had geen idee wat voor richting of studie ik wilde doen. Ik ben samen met Jolande een traject in gegaan bij Queze77. 

Het was een leerzaam traject waarbij ik iedere afspraak weer iets over mezelf leerde. Het was interessant om erachter te komen welke beroepen er nu precies bij mij passen. Het was een lang traject met meerdere afspraken. Tijdens deze afspraken doe je verschillende dingen om meer over jezelf te weten te komen zoals een persoonlijkheidstest gemaakt, daaruit kwamen kenmerken waarin je jezelf precies herkent. Ook kwamen er richtingen van studies uit en hebben we samen veel studies bekeken. Deze testen maak je niet alleen, maar hier ga je dan ook verder op in bij verdere afspraken. Zo'n test leert je meer over jezelf te weten te komen maar Jolande gaf hier dan toch een draai aan waarbij je net dat beetje extra info kunt achterhalen wat je mist wanneer je z’n test bijvoorbeeld op het internet maakt. 

Voor mij was het erg leerzaam en was dat extra stukje info net wat ik nodig had om erachter te komen wat ik wil. Het geeft dan ook meer motivatie om iets voor school te doen wanneer je echt weet je wil en weet waarom je ergens je best voor moet doen. 


Nu ik weet welke studie ik wil gaan doen nadat ik mijn havo diploma heb behaald, heb ik meer motivatie voor school en ook een toekomstperspectief voor de aankomende jaren. Dit vind ik erg fijn omdat ik zo ook een duidelijk plan kan maken. Jolande heeft mij in dit traject erg goed ondersteund en veel onderzoek gedaan. Ik vond dit erg fijn omdat dit het juist persoonlijk maakt. En ik denk dat dat ook wel het fijnste was voor mij. Hierbij wil ik Jolande (Queze77) heel erg voor bedanken en zou ik dit iedereen aanraden.Robbe - WO


Afgelopen jaar ben ik gestopt met mijn studie aan de radboud universiteit. Mijn studiekeuze bleek achteraf toch niet zo goed als ik aanvankelijk verwacht had.    
Omdat ik vastberaden was voor volgend jaar wel een goede keuze te maken besloot ik een traject te volgen bij Jolande. 

De begeleiding doormiddel van een persoonlijksheidstest en vervolggesprekken waarin we de uitslag van mijn test vergeleken met verschillende studies heeft mij enorm geholpen. 

Hierdoor had ik iedere week weer het gevoel dat ik stapsgewijs  meer te weten kwam over wat goed bij mij past en wat naar op zoek ben in een studie. 

De persoonlijke begeleiding van Jolande heb ik als zeer fijn ervaren en ik zou dit ook iedereen ten zeerste aanraden.Luuk - MBO

Qeuze77 heeft Luuk geholpen om een passende MBO richting te kiezen


Jolande heeft me erg goed geholpen met de keuze maken van mijn nieuwe opleiding. Ze neemt alle tijd om samen een opleiding te vinden, ik zou Jolande zeker aanraden voor iedereen die een studiekeuze moet maken.
 


Lonneke - 6 VWO


Toen ik in mijn eindexamenjaar kwam, begon de tijd om een studiekeuze te maken toch wel echt te dringen. Na een hele tijd oriënteren en zoeken naar studies, had ik nog steeds geen idee wat ik wilde gaan doen. Ik ben naar open dagen, voorlichtingsavonden en studiebeurzen geweest, maar kwam eigenlijk geen stap verder. Er waren zoveel verschillende opleidingen, maar wat hielden deze in en wat kun je er later mee gaan doen?
Ik was helemaal overweldigd door het grote aanbod en zag door de bomen het bos niet meer. Ik wilde liever geen tussenjaar, maar ik wilde ook niet zomaar een studie kiezen waarvan ik toch al wist dat ik die niet leuk zou gaan vinden. Mijn hobby’s en talenten wist ik wel, maar hoe ik hier een goede studie aan kon koppelen wist ik niet. 


Om toch een goede doordachte keuze te kunnen maken heb ik hulp gezocht bij Qeuze77. Door het voeren van gesprekken met Jolande en het maken van een persoonlijkheidstest ben ik iedere week een stap dichter bij mijn ideale studie gekomen. De uitslag van de test laat je persoonlijkheidskwaliteiten zien en er komt een hele lijst met studies die hieraan gelinkt kunnen worden uit. De uitslag is erg confronterend, waardoor je een heel nieuw zelfbeeld krijgt en jezelf beter gaat begrijpen. Aan de hand van de uitslag ga je deze studies ontdekken en ga je deze aan je kwaliteiten koppelen. De lijst met studies wordt steeds korter en uiteindelijk blijft je ideale studie over. Met veel persoonlijke aandacht wordt je door Jolande begeleidt bij dit proces. Binnen 2 maanden ben ik van geen idee hebben wat zou willen doen, naar alleen nog een afweging tussen 2 studies maken gegaan.Maud - 5 HAVO


Mijn naam is Maud en ik heb bij Queze77 een studiekeuze begeleiding gevolgd. 

Ik zit momenteel in 5 HAVO en dat betekent dat ik dit schooljaar mijn middelbare schoolperiode afrond en volgend jaar wil gaan studeren. Daarbij hoort natuurlijk een goede en welbewuste studiekeuze. Alleen laat dat nou precies hetgeen zijn waar ik heel veel vraagtekens bij had staan. Welke richting past nou het beste bij je? Waar zie jij jezelf over een paar jaar werken? Allemaal vragen waar ik het antwoord echt niet op wist. 


Ik heb open dagen bezocht, informatie avonden bijgewoond en met veel bekende studenten of volwassen gepraat over hun werk of studie. Echter, werd mij alleen maar duidelijk wat ik niet wilde gaan doen, maar wat vind ik dan wel leuk? Ik wilde geen onbedachtzame keuze maken en heb toen samen met mijn ouders besloten een studiekeuze begeleiding te volgen. 


Door middel van testen en gesprekken gaan zij jou helpen een doelbewuste keuze te maken. De testen die je maakt gaan niet alleen in op waar jouw interesses liggen maar ook wie jij bent als persoon. Het geeft je inzicht in jouw persoonlijkheidskenmerken, je talenten, je motivatie maar ook dingen waar jij nog van kan leren en waar je minder sterke punten liggen. Dit kan misschien een beetje confronterend zijn maar je leert jezelf ook een stukje beter kennen. De vragen in de test zijn zo opgesteld dat je geen sociaal wenselijk antwoord kan geven. 


Toen ik de resultaten van de test bekeek was ik erg verbaasd over hoe goed deze test mij heeft weten te omschrijven. Dat het eigenlijk ook nog allemaal klopte was nog verrassender. In het begin is het misschien een beetje spannend om over jezelf te lezen maar ik vond het eigenlijk heel leerzaam en af en toe ook wel grappig want je herkent eigenlijk zowel alles wat uit de test komt. 


Vervolgens ga je samen met Jolande de testresultaten evalueren. Uiteindelijk komen er studies uit die zijn gelinkt aan jouw persoonlijkheidskwaliteiten. Bij mij kwamen er drie soorten studierichtingen uit met bijbehorende studies. De studies die mij aanspraken heb ik zelf helemaal uitgepluisd en vervolgens weer met Jolande besproken. We zijn samen dieper op bepaalde studies in gegaan en eigenlijk had ik toen al vrij snel mijn keuze gemaakt. 


Jolande begeleid je letterlijk tot de laatste stap van je keuze en dit vond ik heel prettig. Haar werkwijze is erg fijn en ze geeft je een vertrouwd gevoel wat natuurlijk ook heel belangrijk is als je veel gesprekken over jezelf gaat voeren. Ik ben erg enthousiast over Queze77 en ben erg dankbaar dat ik iets heb gevonden wat bij me past en wat me ook echt enorm leuk lijkt. Het is echt iedereen aan te raden! 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram
LinkedIn